Verslag Senioren Golfreis naar Hardelot

Gepubliceerd: 31/08/2022

 

 

Tussen 31 juli en 4 augustus trokken we met een 40-tal senioren welgemoed naar de Franse opaalkust om 2 golfterreinen te bespelen (‘les pins’ en ‘les dunes’).

Niettegenstaande onze leeftijd blijken we nog best in staat om 3 dagen achter elkaar 18 holes te spelen zonder in te storten. Begunstigende factor alhier was het zachte zeeklimaat wat milde tot zelfs koele temperaturen gaf, mede dankzij het traag optrekken van het ochtendgrijs.

 

De eerste dag speelden we ‘les pins’ in een Texas scramble formule met 4 welke op veel bijval kon rekenen. Het blijft steeds aangenaam om met je ploeg professionele scores te behalen (de winnende groep bleef zelfs 5 slagen onder de baan !)

 

De volgende dag werd ‘les dunes’ gespeeld. Na verjagen van een gans als starter (mogelijk kregen we die ’s avonds als maaltijd geserveerd (?)) konden we genieten van nog volledig groene fairways en prachtige greens.

 

De laatste dag zou er terug op les pins gespeeld worden. De onverbeterlijke seniorscaptain had het weer in zijn hoofd gehaald om qualifying te spelen voor wie het wenste. Blijkbaar was hiervoor weinig enthousiasme want de captain zelf was de enige die voor de kaart speelde (zijn kaart met de schamele 24 punten erop, werd nadien ingediend zoals het hoort !). Deze terughoudendheid was wel spijtig want er werden voor de rest zeer goede scores behaald. Het was wel iets warmer maar dit werd zeer goed getolereerd (er werd slechts één verdwaalde flight genoteerd).

’s Avonds was er de prizegiving in de voor de senioren kenmerkende ontspannen sfeer. De prijzen werden geschonken door Roularta media via Rik en Lieve De Nolf. Zij spannen zich al jaren in om van de seniorenuitstap een succes te maken, waarvoor dank. Iedereen had minstens één prijs (sommigen iets meer).

 

Bij de dames werd Trees Van Meenen, die in de vorm van haar leven verkeert, winnaar over de 3 dagen zowel in net als in brut. Dirk Debaes was tornooikampioen bij de heren in net en Erlend Malfait in brut (met een drivelengte voorsprong).

De winnaar bij de dames (Trees Van Meenen), proficiat!

Op de voorgrond de winnaar bij de heren (Dirk Debaes), nadien dromerig nagenietend.

Nadien werd er nog uitgebreid en luidruchtig gedineerd en door sommigen nog tot diep in de nacht leute gemaakt.

We kunnen terugblikken op een zeer geslaagde uitstap en iedereen kon de dag erop (al dan niet met een kater) tevreden huiswaarts keren.

 

Speciale dank gaat ook uit naar Luc Demuynck en Pentareizen voor de praktische organisatie.

De captain is nu al op zoek naar een volgende bestemming voor 2023. Boze tongen beweren evenwel dat hij van plan zou zijn om stroke-play te laten spelen. (?!). Ik wil dit echter ten stelligste ontkennen (de captain zou graag nog enkele mensen meekrijgen volgend jaar).

Hieronder zie je enkele foto’s met dank aan Marc Delesie, onze guitig relativerende fotograaf. Om de ganse reeks te zien moet je de website raadplegen. Je ziet hier dan wel zeer veel foto’s van de captain, wat dan weer zijn narcistische trekken zou kunnen voeden (wie weet krijgt hij dan toch weer snode plannen in zijn hoofd ?).

Dirk Peeters

Wie in godsnaam is Anne-Marie Deschepper?

De sponsor spreekt; de fotograaf luistert ingetogen

Prizegiving in ontspannen sfeer