Woord van de Greenkeeper

Gepubliceerd: 29/09/2023

 

 

Het is de laatste paar maanden vreemd geweest met het weer, van stralende zonneschijn zonder regen tot meer dan 40 liter regen in een paar uur tijd, met ongeveer om de 10 dagen een complete regenhoos. Dit resulteerde in veel werk om het water uit de bunkers te pompen en ze zo snel mogelijk weer speelklaar te krijgen. Met de warme grondtemperaturen en veel vocht in de grond was het een zware taak om het maaien bij te houden, vooral in de semi-roughs en de langere roughs. Twee keer per week maaien was een echte uitdaging !

Met de koelere nachttemperaturen en de warme dagtemperaturen is de ziektedruk nu al een aantal weken erg hoog. Vorige week hebben we de slechtere greens doorgezaaid en de greens waar we ziektelittekens hebben, zijn met de hand ingezaaid, dus alle greens zijn alleen al in de afgelopen maand twee keer ingezaaid.

In de week van 9 oktober beginnen we met de herfstwerkzaamheden aan de greens. Alle greens zullen worden geschuurd en vertidrained met 13 mm tanden tot een diepte van 250 mm. Alle approaches en tees zullen worden doorgezaaid met lolium perenne graszaad in twee richtingen met behulp van de vredo-machine op de tractor, en daarna worden ze ook geschuurd. Daardoor zullen op maandag 9 oktober de front 9 en op dinsdag 10 oktober de back 9 tot 16u gesloten zijn. Op woensdag 11 oktober worden de Putting Green en de Compact Course ’s ochtends gesloten.

Op hole 2 beginnen we binnenkort met de aanleg van een winterpad met behulp van lava, dit is een test project om te zien of het mogelijk is om een pad rondom de front 9 te maken met behulp van lava om het in wintermaanden berijdbaar te houden voor buggies. Het pad loopt langs de linkerkant van de hole en vergeet niet dat, zoals in de lokale regels staat, als je bal in lava ligt, het een gratis drop is.

Veel golfplezier !

Ben Hooper – Hoofd Greenkeeper