Hole 18 – par 4

“>
De spectaculaire hole waarvoor De Palingbeek meest bekend is. Alhoewel enkele dappere zielen het ooit gewaagd hebben om naar de green vanop de tee te gaan, zullen wijze spelers ernaar streven hun bal te plaatsen in de hoek van de 90° dog-leg naar links (ongeveer 150-190 meter).

Dit geeft je een neerwaarts tweede slag met een carry van 140-160 meters over het water om op de putting surface terecht te komen. De meest gemaakte fout op deze hole is: te grote ambitie! Hier is het belangrijk de grenzen van je eigen golfspel te kennen (tenzij je het plezierig vindt het ene na het andere golfballetje te verliezen). Vooral kortslaanders en hoge handicappers raden wij ten zeerste aan te slaan tot aan de rand van het water en zo op de green in 3 slagen te komen.

Zelfs wanneer je over het water bent, zijn alle moeilijkheden nog niet van de baan: de green in twee niveaus is een van de moeilijkste om te lezen en te spelen: een passende climax voor een uiterst aangenaam baantje golf. Wij hopen dat je het ook zo ervaren hebt.